TAGI: Wegetariańskie przepisy kulinarne | Słodycze | Chleb
(chociaż w sumie nie wiem czy słodki chleb do słodyczy można zaliczyć :)
w każdym razie - zapraszam wypróbować, bo wygląda apetycznie :
fot: mantra.pl
Składniki:
Sposób przygotowania:
Na początku przygotowujemy przecier bananowy. Do tego celu obieramy kilka dojrzałych bananów i miksujemy je w blenderze lub dokładnie rozgniatamy widelcem.
Następnie wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy przez około 3 minuty do momentu uzyskania jednolitej masy.
Tak przygotowaną masę wylewamy na okrągłą, wysmarowaną olejem bądź wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Pieczemy w temp. 170 stopni, przez około 40 minut.
życzymy smacznego! :)
_____________________________________________________przedrukowane za pozwoleniem z mantra.pl
(chociaż w sumie nie wiem czy słodki chleb do słodyczy można zaliczyć :)
w każdym razie - zapraszam wypróbować, bo wygląda apetycznie :
fot: mantra.pl
Składniki:
- 11/4 szklanki mleka skondensowanego (niesłodzonego)
- 3 szklanki mąki krupczatki
- 2 szklanki bananowego przecieru
- 3/4 szklanki cukru/fruktozy
- 1/2 szklanki oleju
- 1/3 szklanki letniej wody
- 2 płaskie łyżeczki sody
- 2 płaskie łyżeczki cynamonu
- olejek waniliowy/cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Na początku przygotowujemy przecier bananowy. Do tego celu obieramy kilka dojrzałych bananów i miksujemy je w blenderze lub dokładnie rozgniatamy widelcem.
Następnie wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy przez około 3 minuty do momentu uzyskania jednolitej masy.
Tak przygotowaną masę wylewamy na okrągłą, wysmarowaną olejem bądź wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Pieczemy w temp. 170 stopni, przez około 40 minut.
życzymy smacznego! :)
_____________________________________________________przedrukowane za pozwoleniem z mantra.pl