Vege Tarnobrzeg nie próżnuje - oto plakat z vege imprezy jaką zorganizowali rok temu w swoim mieście:
TAGI: Wegetariańskie przepisy kulinarne | Słodycze | Placki Jest bardzo wykwintną propozycją deseru, który zachwyci wszystkich smakoszy ciast serowych. Sernik mascarpone jest odmianą sernika na zimno. Bardzo dużą zaletą tego deseru, oprócz smaku jest bardzo krótki czas przygotowania, gdyż nie trzeba go ani piec ani gotować. fot: mantra.pl Składniki: 500 g serka mascarpone 11/4 szklanki mleka skondensowanego (niesłodzonego) 4-5 łyżek cukru pudru / fruktozy 1/6 szklanki soku z cytryny mała puszka krojonych ananasów 400 g herbatników 200 g masła olejek migdałowy Sposób przygotowania: Całość herbatników dokładnie kruszymy – można użyć do tego celu większej pojemności młynka. Do pokruszonych herbatników dodajemy starte na grubych oczkach masło i olejek migdałowy. Wszystko dokładnie zagniatamy, dzielimy na dwie części i jedną częścią wykładamy spód tortownicy. Serek mascarpone miksujemy razem z mlekiem skondensowanym i cukrem. Gdy uzyskamy jed