TAGI: Wegetariańskie przepisy kulinarne | Sałatki
Oto przepis jak zrobić zdrową i pożywną wegetariańską sałatkę z tofu i kiełkami fasolki mung.

fot: mantra.pl
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kroimy tofu w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wrzucamy tofu i smażymy aż się zarumieni.
W ostatniej minucie smażenia polewamy tofu sosem sojowym cały czas mieszając.
Odstawiamy do wystygnięcia. Międzyczasie kroimy paprykę, szpinak, pomidor i sałatę.
Wrzucamy do średniej miski i przyprawiamy do smaku.
Polewamy odrobiną cytryny i dokładnie mieszamy.
Dodajemy kiełki oraz tofu i mieszamy.
i życzymy smacznego! :)
_____________________________________________________
przedrukowane za pozwoleniem z mantra.pl
Oto przepis jak zrobić zdrową i pożywną wegetariańską sałatkę z tofu i kiełkami fasolki mung.
Składniki:
- 1 kostka tofu
- 1 Ł oliwy z oliwek
- sos sojowy
- 1/2 żółtej papryki
- garść liści szpinaku (niekoniecznie)
- 2 liście kapusty pekińskiej (może być równieżsałata)
- 1 mały pomidor
- garść kiełków z fasolki mung
- pieprz ziołowy
- cytryna
Sposób przygotowania:
Kroimy tofu w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wrzucamy tofu i smażymy aż się zarumieni.
W ostatniej minucie smażenia polewamy tofu sosem sojowym cały czas mieszając.
Odstawiamy do wystygnięcia. Międzyczasie kroimy paprykę, szpinak, pomidor i sałatę.
Wrzucamy do średniej miski i przyprawiamy do smaku.
Polewamy odrobiną cytryny i dokładnie mieszamy.
Dodajemy kiełki oraz tofu i mieszamy.
i życzymy smacznego! :)
_____________________________________________________